Johny be Good

Здраво дечки и добредојдовте на официјалната страна на нашата заедница Џонизам

Нашата заедница има за цел им помогне на луѓето полесно да разменат ресурси.

Предноста во однос на другите системи за размена ја гледаме во тоа што размената не е ограничена помеѓу 2 индивидуи, туку сите ресурси се предмет на размена помеѓу сите членови на заедницата.

Ова го постигнавме со вреднување на ресурсите (производи и услуги) во валута наречена johny (J). 

Во нашата заедница луѓето се грижат едни за други и за успех се смета реализација на потенцијалот на индивидуите

Во нашата заедница луѓето разбираат дека сите сме си потребни едни на други

И сите си живееја среќно засекогаш...